Закон «О рынке земли» требует разъяснений

Громада Броварського району, на чолі с головою адміністрації Петром Іваненком заявила про підтримку закону «Про ринок землі» і завершення земельної реформи в Україні. Це було зазначено на нараді с керівниками сільськогосподарських підприємств, фермерських товариств.

«Розібравшись в законі, в першу чергу, з’ясувалося, що новий земельний закон діє в інтересах селян. Буде проведено інвентаризацію та створено прозорий обіг земель, вартість землі значно зросте, на селі з’являться робочі місця і буде відновлено родючість землі. І ми, влада, повинні підтримувати всіх працівників села», — запевнив голова Броварського району.

На нараді також було визначено, що зараз не всі селяни розуміють переваги нового закону і користь завершення земельної реформи. А причина криється в недостатній інформованості населення. "Необхідно проводити роз'яснювальну роботу. Адже насправді селянин стає повноправним власником свого земельного паю. Він може його покласти на депозит і отримувати гроші. Зможе здати в оренду за ринковою вартістю. Врешті-решт просто продати, але раз в десять дорожче, ніж отримає сьогодні.", — говорить про це і начальник Броварського районного відділу земельних ресурсів.

До речі, сьогодні саме Броварський район, чомусь має лідируючі позиції по видачі земельних актів, як в Київської області, так і в Україні. Немає тут істотної затримки і в обробці іншої технічної документації відносно оформлення землі.

Може якщо кожна районна адміністрація працюватиме на благо хоч би своїх мешканців, то і у всій країні буде порядок. А доки, чекатимемо результатів проведення справжньої земельної реформи.

Источник: Версии
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Facebook
LinkedIn
Twitter
Telegram
WhatsApp

При полном или частичном использовании материалов сайта, ссылка на «Версии.com» обязательна.

Всі інформаційні повідомлення, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна

Напишите нам